Hieronnan hyödyt: Milloin kannattaa mennä hierontaan ja milloin hierontaan ei saa mennä?

Nainen makaa hierontapöydällä, Pauliina hierojana

Hieronnan hyödyt usein yhdistetään rentoutumiseen sekä lihasjumien vähentämiseen. Hieronnalla on kuitenkin näitäkin monipuolisempia vaikutuksia hyvinvointiin, sillä sen tiedetään lievittävän kroonista kipua, parantavan verenkiertoa sekä edistävän parempaa unta. 

 

Hieronnasta saa myös apua stressiin, joka on väistämätön osa nykyaikaista elämäntapaa. Stressin haitalliset vaikutukset vaikuttavat terveyteemme monin eri tavoin ja oireina voi olla esimerkiksi päänsärkyä, keskittymisvaikeuksia, verenpaineen nousua sekä useita muita henkiseen ja fyysiseen terveyteen vaikuttavia oireita.

 

Hieronta alentaa kortisolin määrää kehossa, joka puolestaan auttaa mieltä sekä kehoa rentoutumaan. Kortisoli tunnetaan myös stressihormonina. Stressin vähentäminen hieronnalla tuo positiivisia vaikutuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin myös pidemmän päälle.

 

Verenkierron paraneminen on myös tärkeä hieronnan tuoma etu. Manuaalinen käsittely hieronnan aikana edistää parempaa verenkiertoa ja varmistaa, että välttämättömät ravintoaineet pääsevät kehon eri osiin ja tarpeettomat kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta. Parantunut verenkierto voi parantaa ihon hyvinvointia, lisätä energiaa sekä parantaa solujen toimintaa.

 

Säännöllisesti käytynä hieronta ei tuo ainoastaan tilapäistä helpostusta oireisiin, vaan se on askel kohti parempaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

 

Milloin hierontaan?

 

Hieronta toimii ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä hyvän terveyden ylläpitämisessä ja sairauksien ennaltaehkäisyssä. Tämän vuoksi hieronnassa olisikin hyvä käydä säännöllisesti, jotta kehon hyvinvointia saadaan ylläpidettyä ja kehitettyä. 

 

Useimmiten hierontaan tullaan kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun jokin paikka on jo kipeä, koetaan epämukavuutta tai on jatkuvaa lihasjännitystä. Usein kipujen kanssa saatetaan myös elää hetken aikaa ja odotella, josko kipu helpottaisi itsestään tai jos kivulle voisi tehdä itsenäisesti jotain. Hierontaan olisi kuitenkin hyvä tulla mahdollisimman pian oireiden ilmaannuttua.

 

Näissä tilanteissa tule hierontaan:

 • Haluat ennaltaehkäistä vaivojen syntyä ja edistää hyvinvointiasi.
 • Koet jatkuvaa tai kroonista lihasperäistä kipua.
 • Koet äkillistä lihasperäistä kipua.
 • Liikkuvuutesi on rajoittunut ja koet olevasi jumissa.
 • Haluat rentoutua tai vähentää stressiä.

 

Mikäli olet kiinnostunut säännöllisistä hieronnasta, joka kehittää hyvinvointiasi ja ennaltaehkäisee ongelmien syntymistä, kannattaa keskustella asiasta hierojan kanssa ja tehdä räätälöity suunnitelma, joka soveltuu juuri sinun terveydentilaan. 

 

Sensan hierojat mielellään auttavat sinua luomaan suunnitelman hyvinvointisi kehittämiseksi.

Milloin hieronta ei sovi sinulle?

 

Vaikka hieronta lisää terveyttä ja hyvinvointia lähes kaikille, on kuitenkin tilanteita, joissa hieronta ei kannata tai sitä ei voi tehdä turvallisuussyistä. Kaikista tärkeintä on pitää turvallisuudesta huolta ja mikäli hieronta ei sovi sinulle tai tilanteeseesi, hierojamme kyllä kertovat sen sinulle. 

 

Mikäli sinulla on jokin seuraavista, et yleisesti ottaen voi mennä hierontaan: 

 

 • Korkea kuume.
 • Tartuntatauti, kuten flunssa tai korona.
 • Äskettäinen leikkaus tai vamma.
 • Ihoinfektio tai avohaava.
 • Murtuma tai vaikea osteoporoosi.
 • Tietyt krooniset terveystilat, kuten syvä laskimotukos tai sydänsairaudet.
 • Syöpä, ilman hoitavan lääkärin antamaa lupaa.
 • Veritulpat tai verihyytymät.

 

Mikäli sinulla on jokin näistä tai jokin muu sairaus, on aina järkevää keskustella ensin hoitavan lääkärisi kanssa ennen hierontaan tulemista.

 

Myös Sensan ammattitaitoiset hierojat varmistavat ennen hierontaa, että olet terveytesi puolesta kunnossa ja voit tulla hierontaan.

 

Mikäli olet kiinnostunut tietämään lisää hieronnan hyödyistä tai sinua epäilyttää, voitko tulla hierontaan, autamme mielellämme! 

 

Voit lähestyä meitä puhelimitse tai sähköpostilla. Löydät meidät ja hierojamme Helsingin Haagassa sijaitsevalta klinikalta.

Katso tutustumistarjouksemme uusille asiakkaille ja tule kokeilemaan hieronnan rentouttavaa vaikutusta.