Klassinen hieronta, urheiluhieronta: Mikä hieronta sopii minulle?

Klassinen hieronta vai urheiluhieronta? Hieronnan valinta saattaa välillä aiheuttaa pään vaivaa, kun on klassista hierontaa, urheiluhierontaa, Intialaista päähierontaa, kuumakivihierontaa ja useita muita hierontatapoja.
Tässä kirjoituksessa pyrimme avaamaan eri hierontatekniikoiden tarkoituksia sekä hyötyjä, jotta seuraavalla kerralla löytäisit juuri sinun tarkoitukseen soveltuvan hieronnan.
Klassinen hieronta
Klassinen hieronta keskittyy useimmiten lihasten pinnallisiin kerroksiin ja se lievittää lihasjännitystä lempeillä vedoilla sekä hankausliikkeillä.
Klassinen hieronta soveltuu lievittämään stressiä sekä helpottamaan lihasjännityksen tuomia jäykkyyksiä tai kiputiloja. Klassinen hieronta on hyvä valinta myös ensimmäiseen hierontakertaan, mikäli et ole hieronnassa aiemmin käynyt ja pohdit erilaisia vaihtoehtoja.
Urheiluhieronta
Urheiluhieronta ja klassinen hieronta ovat hierontatavoilta sekä hierontaotteilta melko samanlaisia. Urheiluhieronnassa kuitenkin keskitytään klassista hierontaa enemmän lihas-jänneliitoksiin sekä käytetään erilaisia vipuvarsi-ja venytystekniikoita.
Urheiluhieronta on täydellinen vaihtoehto urheilijoille, kuntoilijoille ja aktiivista elämäntapaa harrastaville, jotka etsivät keinoa parantaa liikkuvuutta sekä suorituskykyä, vähentää loukkaantumisriskiä sekä haluavat nopeuttaa palautumista.
Intialainen päähieronta
Intialainen päähieronta keskittyy päähän, kaulaan ja hartioihin käyttämällä erilaisia hankaus-, silitys- ja painelutekniikoita.
Intialainen päähieronta sopii erityisesti silloin, mikäli on päänsärkyä, migreeniä tai jännitystä niskassa ja hartioissa. Intialaisen päähieronnan otteet ovat usein kevyempiä kuin esimerkiksi klassisessa hieronnassa, jonka vuoksi se on hyvä valinta, mikäli haluaa erityisen miellyttävää ja rentouttavaa hierontaa. Sen rentouttava vaikutus voi olla avuksi myös unettomuuteen, ahdistuksen sekä stressiin.
Kuumakivihieronta
Kuumakivihieronta on terapeuttinen hoito, jossa lämmitettyjä kiviä asetellaan selkäsi eri alueille sekä kiviä käytetään kevyesti lihasten hierontaan. Kivien tuoma lämpö edistää rentoutumista, lievittää lihasjännitystä ja parantaa verenkiertoa.
Kuumakivihieronta on erinomainen valinta, mikäli haluaa lievittää lihasjäykkyyttä, vähentää kroonista kipua tai yksinkertaisesti vain rentoutua.
Kuivaneulaus (Dry Needling)
Kuivaneulaus (eli Dry Needling) on hoitomuoto, jonka tavoitteena on lievittää lihaskipua ja rentouttaa lihaksia. Tämä tehdään käsittelemällä lihaksen herkistyneitä osia, joita kutsutaan triggerpisteiksi. Triggerpisteet ovat kipeitä ja voivat aiheuttaa kipua myös muualla kehossa.
Kuivaneulauksessa stimuloidaan hermopäätteitä ohuilla neuloilla. Hoito on kivutonta, ja neulanpistosta ei välttämättä edes tunne. Hoidon aikana käsitellään useita triggerpisteitä, ja hoito toteutetaan hieronnan yhteydessä asiakasta kuunnellen.
Kuivaneulaus on erityisen hyödyllinen heille, jotka kärsivät kroonisesta lihaskivusta tai jäykkyydestä.
Osteopatia
Osteopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka korostaa kehon hermojen, lihasten, luiden ja nivelten välisiä keskinäisiä yhteyksiä. Se sisältää tekniikoita verenkierron parantamiseksi, kehon virheasentojen korjaamiseksi ja kehon yleisen terveyden edistämiseksi.
Osteopatia sopii hoitamaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja, kuten selkäkipuja tai nivelkipuja sekä mikäli haluaa parantaa ryhtiä ja kehon linjausta. Osteopatiasta voi olla hyötyä myös ruoansulatusongelmien, päänsäryn sekä purentaongelmien hoitoon.
Autamme sinua löytämään oikean hieronnan juuri sinun tarpeeseen
Oikean hoidon valitseminen saattaa tuntua haastavalta, mutta älä huoli, sillä kokeneet hierojamme opastavat sinua mielellään. He huomioivat tarpeesi, toiveesi sekä terveydentilasi oikeaa hoitoa valitessa.
Löydät hierojamme Helsingin Haagasta, tervetuloa rentoutumaan Hierontaklinikka Sensaan!
Katso palvelumme tarkemmin täältä ja varaa aikasi sinulle sopivimpaan hierontaan
Aiheeseen liittyy

Saatat myös pitää

Tutustumistarjous
25/01/2023
Hieronnan hyödyt: Milloin kannattaa mennä hierontaan ja milloin hierontaan ei saa mennä?
13/11/2023